Област Стара Загора е на седмо място по най-ниски цени на горивата в страната, предаде репортер на "Фокус". Средната цена на литър бензин А95 за цялата страна е 2,59 лв., а в област Стара Загора се търгува за 2,57 лв. Литър бензин А98 е на средна цена от 3,00 лв., а в Старозагорско – 2,97 лв. Дизелът също има три стотинки разлика – продава се за 2,91 лв./л в страната, а в региона за 2,88 лв./л. Газта, която е най-икономичното гориво е с 2 стотинки по-евтино в област Стара Загора – 1,19л./л.

Интересното е, че метанът в региона е с почти 10 стотинки по-скъп. Средната цена в страната е 3,22 лв./кг, а в Стара Загора е 3.31/кг. Една от най-обсъжданите теми сред старозагорци от близо седмица е именно цената на метана и защо тя се различава драстично от тази в други области.

"Трябва всички да спрат на зареждат метан, да си карат на бензин 1 месец, да останат гладни метанстанциите и тогава ще си вземат поука, защото много метанстанции в страната фалираха, когато всички спряха да зареждат на по 5-6лв за кг.“, "Те толкова са се наяли, че и три месеца да не зареждате няма да се прецакат“, "То, ако сме задружен и единен народ, много неща ще се променят“,  "Държат цена, защото има кой да зарежда“ – това са сред най-честите коментари в социалните мрежи.

Рени АТАНАСОВА