Кметът на район "Източен“ Емил Русинов и неговия екип проведоха инициатива по озеленяване на междублоковото пространство на ул. "Жеравна“ № 1-3. Събитието се осъществи съвместно с ОП "Градини и паркове“ и ОП "Чистота“.

"Обогатяването, облагородяването и поддържането на зелените пространства в район "Източен“ са приоритет за нас. Те са част от общата еко-система на град Пловдив и по този начин успяваме да превърнем района в по-привлекателно място за жителите му“, каза Русинов.

В днешната инициатива се включиха още Антон Георгиев - директор на ОП "Градини и паркове“ и Десислава Георгиева - директор на ОП "Чистота“. От "Чистота“ помогнаха за почистването на терена, а от "Градини и паркове“ осигуриха необходимата растителност и съдействаха за засаждането й.

Всички заедно засадиха 10 броя дървовидна ружа, 3 броя рустифина, 5 броя от вида туя. Пред входа на жилищния блок бяха засадени нови 200 броя лигуструм.

Кметът Емил Русинов връчи благодарствени писма на директорите на "Градини и паркове“ и "Чистота“ в знак на признателност за съвместната работа и съпричастност по облагородяването на зелените пространства и поддържането на чистотата в район "Източен“.

В рамките на месец март бяха облагородени още няколко междублокови пространства, отново със съдействието на "Градини и паркове“ и "Чистота“. На ул. "Радко Димитриев“ № 13 бяха засадени 15 метра жив плет от храстовидна растителност, райграс и компост за облагородяване на почвата. На ул. "Славянска“ № 93 бяха засадени 30 лавровишни и рози. На ул. "Ралица“ № 3 междублоковото пространство бе облагородено с 12 дръвчета със съдействието на гражданите, припомни кметът на район "Източен“ Емил Русинов.