Обилен дъжд вали в кюстендилско, пътните настилки са мокри. Това съобщиха за Агенция "Фокус“ от Областно пътно управление – Кюстендил.  Движението по автомагистрала "Струма“ в участъка и от област Кюстендил се осъществява нормално, без ограничения.

По път ІІІ-6222 Смоличано – Пелатиково е ограничено в двете посоки движението за моторни превозни средства над 3.5 т поради пропадане на част от пътното платно. Участъкът е сигнализиран с пътни знаци.  

Още едно ограничение има в областта. То е за тези, които ще пътуват в посока най-големия манастир в България – Рилския. Движението между село Пастра и Рилската света обител, от км 27 до км 28, се осъществява двупосочно, с максимална допустима скорост до 20 км/ч. Участъкът е сигнализиран с пътни знаци.

По данни на МВР преминаването през Граничните пунктове на територията на областта става без затруднения, а трафикът е нормален.

Поради високата влажност на почвата и обилните дъждове в последните дни има повишена опасност от падащи камъни. С повишено внимание водачите на моторни превозни средства трябва да се движат между село Четирци и град Бобошево, в района на Конявска планина, местността Дервена и в посока ГКПП – "Олтоманци“.

Венцеслав ИЛЧЕВ