Изпълнението на инвестиционен проект ще облекчи трафика в град Тервел чрез създаване на обходен маршрут за тежкотоварни автомобили, предаде репортер на Агенция "Фокус". Кметът на Община Тервел инж. Симеон Симеонов е подписал в Министерство на регионалното развитие и благоустройството (МРРБ) споразумение за финансиране на проекта.

Включени са два подобекта, за които има изготвени технически проекти и са издадени разрешения за строеж. Първият е за основен ремонт на общински път, който свързва разклона срещу бензиностанцията в началото на град Тервел (входа от град Добрич) с друг общински път – Тервел-Савово. Вторият подобект е изграждане на кръгово кръстовище между пътя Тервел-Савово, републиканския път Ветрино-Алфатар и улиците "Тича“ и "Цар Калоян“.

Още през 2018 г. общината е изготвила технически проекти и е внесла предложение за утвърждаването им в общинския съвет. През тази година е осигурено финансиране, но само за основен ремонт на пътя.

Съгласно подписаното споразумение с МРРБ, общината ще получи до края на 2022 година 50 % от сумата за основния ремонт на пътя - 502 443 лв. с ДДС. Предстои да бъде обявена обществена поръчка и да се избере изпълнител за основния ремонт.

Жулиета НИКОЛОВА