42 точки са били одобрени от Председателския съвет за включване в предварителния дневен ред на Общински съвет Благоевград. Това съобщи на пресконференция председателят на местния парламент Радослав Тасков, предаде репортер на Агенция "Фокус“. Заседанието на Общински съвет, насрочено за 27 януари от 09.30 часа в зала "22-ри Септември“, ще започне с отчет за дейността на местния парламент за периода 01. 07. 2022 година до 31. 12. 2022 година.

Сесията ще продължи с разглеждане на две решения на Общински съвет Благоевград, върнати за преразглеждане от областния управител. "Областният управител връща две решения. Ще бъде направено предложение за отмяна на решението на Общински съвет, за да не се стига до съд. Предложението ще бъде на следваща сесия да бъдат входирани така, както искат от Областна администрация“, каза още Радослав Тасков.

Към момента има индикация, че ще бъде входирана извънредна точка, която касае процедури, свързани с разкриването на денонощна аптека в Благоевград, уточни председателят на местния парламент. "Подкрепям идеята за разкриването на денонощна аптека. Това ще реши сериозен проблем за Благоевград“, подчерта председателят Тасков.

По време на сесията се очаква да възникнат сериозни дебати по точка, касаеща изграждането на паркинг в района на частната болница в града. Председателят на Общински съвет Радослав Тасков обясни, че ако намерението бъде реализирано, то ще се реши един дългогодишен проблем на гражданите на Благоевград.