Областен информационен център (ОИЦ) – Добрич ще участва днес - 27 март, в традиционното изложение на местни продукти в Добрич, организирано от Министерството на земеделието, съобщиха от Центъра. На форума ще бъдат представени продукти, произведени на териториите на Местните инициативни групи, финансирани по подхода "Водено от общностите местно развитие“ от Програмата за развитие на селските райони 2014-2020 г. Събитието ще се проведе в периода 27-28 март в зала "Добротица“ в Градския парк "Свети Георги". Изложението ще бъде отворено за посетители от 10:00 до 18:00 часа.

Екипът на ОИЦ-Добрич ще популяризира дейността и услугите на центъра, както и ще предостави информация за възможностите за европейско финансиране през програмния период 2021-2027 г. На разположение на участниците и посетителите ще бъдат информационни и рекламни материали, осигурени от ОИЦ – Добрич.

В рамките на изложението ще се проведе дискусионен форум на тема: "Мястото на традициите и обичаите в живота на местните общности и ролята на ВОМР“, по време на който ще се обсъдят и възможностите за популяризиране на местните храни. Участие в срещата ще вземат ръководителят на Управляващия орган на Програма за развитие на селските райони 2014-2020 и заместник-министър Георги Събев, представители на местните инициативни групи и други заинтересовани лица. Дискусията е днес и ще започне в 14:00 часа в зала "Добротица“.