Специализирана полицейска операция се проведе от 17 до 19 март на територията на ОДМВР Стара Загора, съобщиха за "Фокус" от полицията. Проверявани са питейни и увеселителни заведения, игрални зали, градски паркове, както спазване на обществения ред в малки населени места, спазване на Закона за движение по пътищата.

По линия на пътния контрол са проверени 3878 МПС и 5862 лица. Съставени са 1102 фиша и 300 АУАН. Установени са 8 водачи, шофирали след употреба на алкохол - четири тях са шофирали след употреба на алкохол до 1,2 промила, четири - с над 1,2 на 1000. Установени са двама, седнали зад волана след употреба на наркотични вещества или техните аналози. Констатирани са 2726 нарушения на скоростните режими. Установени са 10 неправоспособни водачи. Констатирани са 148 нарушения във връзка с неизползването на обезопасителен колан.

Съставени са седем АУАН по Закона за българските лични документи и два предупредителни протокола. Установен е извършител на престъпление по чл.194, ал.1 от НК - кражба на монети от кафеавтомат. Не е констатирана продажба на алкохол и тютюневи изделия на непълнолетни лица. Съставени са 2 АУАН по ЗЗД на родители след установяване на две непълнолетни лица в заведения след 22.00 часа.

Рени АТАНАСОВА