Сектор "Пътна полиция" – Сливен продължава своите обучителни беседи по безопасност на движението в училища и детски градини в глад Сливен и областта. Вчера началникът на сектор "Пътна полиция" в Сливен главен инспектор Илиян Николов и автоконтрольорите  Николай Стойчев и Стефан Черкишлийски се срещнаха с децата от първи клас на СОУ "Константин Константинов" в град Сливен. Целта е да се затвърдят знанията по основните правила за пътна безопасност. На специално изградената площадка в зала, в сградата на училището, децата преговориха основните правила за движение в градски условия- движение по улицата, пресичане на пешеходна пътека,  знаците на светофар и маркировка. Обърна се внимание и на безопасното поведение като пътници в превозните средства и водачи на велосипеди. Всички имаха възможност да покажат на практика какво са научили.

На финала децата имаха възможност да се  запознаят отблизо с екипировката и техниката, използвана от пътните полицаи в ежедневната им работа. Интерес предизвика демонстрацията на проверка за употреба на алкохол с техническо средство.   

Беседите по пътна безопасност в СОУ "Константин Константинов" продължават. Днес пътните полицаи ще се срещнат с ученици от втори клас.

Занятия по пътна безопасност се провеждат и в други градове и малки населени места на област Сливен. Инспектори Чавдар Евдокимов и Недялко Стефанов от Районно управление на МВР в Нова Загора провеждат редовни срещи с децата в училища и детски градини. Целта е да се затвърдят знанията за правилата на движение и да се провокира отношение към собствената безопасност и безопасността на останалите.