Засилено полицейско присъствие ще има преди и по време на предстоящите празнични и почивни дни, свързани с отбелязване на Националния празник 3 март. Екипи на сектор "Пътна полиция" ще осъществяват контрол по спазване на Закона за движение по пътищата.

Завишен ще е контролът за времето от 14,00 до 20,00 часа на 1 март и на 4 март, когато се очаква засилен трафик.

Предвидени са екипи на автомагистрала "Тракия", по главените и второстепенни пътища в областта.

Контрол ще се осъществява и на входно-изходните пътни участъци в малките населени места, като ще се проверява главно за употреба на алкохол и упойващи вещества. Планирани са специализирани операции "Алкохол, наркотици и неправоспособност" и операции по метода "Широкообхватен контрол". Ще се следи за спазване на ограничението на скоростта, спазване на предимство, редовни документи, използване на обезопасителните системи в автомобилите и застраховка Гражданска отговорност.

Охрана на обществения ред ще има на места със събиране на повече хора по време на тържествата за Националния празник и други съпътстващи събития. Проведени са срещи с ръководителите на фирми, извършващи частта охранителна дейност на места, където се планират масови мероприятия, по отношение на пропускателния ежим и своевременния обмен на информация със служителите от ОДМВР-Сливен.