На 16 май е проведена съвместна специализирана операция с участието на служители на МВР, Агенция “Митници" и НАП, под ръководството на Окръжна прокуратура - Бургас по получен сигнал за действащ канал за контрабанда на горива и за съхранение на акцизни стоки в особено големи размери без разрешение.

В хода на операцията е образувано досъдебно производство, по което са иззети множество веществени доказателства. Всички извършени действия са докладвани за одобрение в Окръжен съд - Бургас.

Процесуално-следствените и проверовъчни действия по образуваното досъдебно производство продължават. Към момента в ОДМВР - Бургас официално не е постъпил сигнал за полицейско насилие спрямо задържани лица.

Въпреки това, на база публикации в някои медии, с вчерашна дата със заповед на Директора на ОДМВР - Бургас старши комисар Емил Павлов е разпоредена вътрешна проверка по изнесените в медиите данни.

В случай на установени нарушения или превишаване на полицейските правомощия служителите ще бъдат санкционирани дисциплинарно.