Няма опасност от екологична катастрофа заради синята боя във водите на Янтра на територията на Велико Търново. Това заявяват в официална позиция до медиите от

фирмата, предизвикала инцидента - "Кроношпан България", предаде кореспондент на "Фокус". Припомняме, че тази сутрин в РИОСВ-Велико Търново бе получен стигнал за замърсяване на реката. 

"На 18 септември при почистване на част от територията на предприятието във Велико Търново, празна бака с остатъци от оцветтител /концентрат/ се разлива, а минимална част от веществото попада в канализацията. Изтеклият продукт е напълно безвреден и не е опасен за хората и природата. Той е на фирма GOVI и се използва за обагряне на плоскостите от дървесни частици. Предоставяме и пълната спецификаци на оцветителя, дадена от производителя, която потвърждава и констатацията на РИОСВ, че няма екологична опасност. Екипът на "Кроношпан България“ е взел всички необходими мерки за избягване на подобни инциденти в бъдеще и поднася извинения за причинените неудобства", пише в официалната позиция на компанията.