Стадион "Пловдив" няма да се затваря за футболни срещи и състезания. Това заявиха категорично от община Пловдив след запитване на "Фокус" във връзка с публикации в няколко спортни сайта.

"Как ще го затваряме?!" - реагира с недоумение заместник-кметът по строителство Пламен Райчев. Колегата му Георги Титюков уточни, че стадионът ще е затворен само за 11 дни, когато се снима филмът за Гунди

"Не сме получили официално писмо от общината, но се говори, че стадионът ще се затвори и разбрахме, че там ще снимат филм. Ние къде ще играем нашите мачове? Започваме за търсим други места за срещите" - коментира собственикът на ФК "Спартак" Динко Миленчев.

На въпрос дали е присъствал на срещата с продуцентите на филма за Гунди Иван Христов и Андрей Арнаудов миналата седмица, на която са съобщени подробности за снимачния процес, той отговори отрицателно.

Футболният бос допълни, че имало решение вторият отбор на "Локомотив" Пд също да тренира на стадион "Пловдив". Самият той отправил запитване до БФС и оттам заявили, че нямат нищо против. Проблемът със срещите на "Спартак" обаче така и не бил разрешен, по думите му.

"Не става въпрос за тренировки, ние тренираме другаде, а за срещите от Трета лига. Мачовете ни започват през август, след 18,00 часа се играят. Трябва да търсим други игрища" - допълни Миленчев. Според него, алтернативите са стадионите в Калояново и в Хисаря.