Общинският съвет на Пловдив не одобри предложението на заместник-кмета по строителство и инвестиции Пламен Райчев за саниране на бившия партиен дом с пари от Плана за възстановяване и устойчивост. "За" гласуваха 22 съветници, "против" - 14, "въздържал се" - 7, но предложението не се прие, тъй като за подобно решение се иска квалифицирано мнозинство, предаде репортер на "Фокус".

Идеята на община Пловдив е да кандидатства с проектно предложение за енергийно обновяване на бившия партиен дом по процедура "Подкрепа за устойчиво енергийно обновяване на публичен сграден фонд за административно обслужване, култура и спорт" по Плана за възстановяване и устойчивост. Максимално допустимата сума е 8 милиона лева, а приблизителната сметка на общината е за малко над 6 милиона.

Групата съветници на ГЕРБ не подкрепи предложението. Шефът Йордан Илиев припомни, че още през 2015 г. е проведена процедура по ЗОП за пълно конструктивно обследване, а на следващата година е издаден технически паспорт на сградата. От 2018 г. има решение на ОбС парцелът да се даде за сграда център за музикално-сценични изкуства.