Противно на общоприетото мнение, че жените не разбират от мъжки неща, то точно такова вкара представителка на слабия пол в ареста. 30-годишна жителка на с. Звездица, известна на МВР, осъждана, се отзова зад решетките, след като бе задържана след като извършила кражба на електрическа дрелка, къртач и циркуляр от имот в нейното село. Полицаите на Четвърто РУ са образували бързо производство срещу нея. 

Трима криминално проявени- на 19 и 20 години, са установени като извършители на грабежи, в резултат на предприети бързи действия на полицаите от Второ РУ, съобщиха още от пресцентъра на МВР във Варна. Преди няколко дни в полицията бил подаден сигнал за грабеж на мобилен телефон. Вещта е намерена и приложена към образуваното досъдебно производство, а в полицейския арест били задържани извършителите.

Други 21 и 24-годишни варненци също попаднал в полицейския арест, след като са спипани в момент на кражба – демонтаж на катализатор от лек автомобил "Опел“. Криминално проявените младежи са извършили посегателството три часа след полунощ, над колата, която е била на неохраняем паркинг в район "Владислав Варненчик“. По случая е образувано досъдебно производство и е докладвано на прокуратурата.

Жител на Разделна също осъмнал в ареста на Първо РУ. След своевременни издирвателни действия на полицаите, 45- годишния мъж, добре познат на органите на реда, осъждан, бил задържан за кражба на алкохол и хранителни продукти. По случая е образувано бързо производство.