Темата с инфлационните процеси е винаги актуална, особено когато българина сравнява цените от времето на социализма и сега, въпреки че забравя да погледне и заплатите.

Но, колкото и да звучи като лъжа, факт е, че в момента има стока, която се търгува 5 пъти по-евтино, отколкото през 80-те години на ХХ век.

Тогава тя бе хит сред децата. Сега обаче също е любима на подрастващите. Техните бащи си припомнят с умиление, как са събирали стотинки, за да си закупят тъй лелееяната стока.

А това е дъвка TURBO.

През соца тя се продаваше за 50 стотинки, а сега струва само 10. Толкова се търгува, видя Varna24.bg, в магазин на ъгъла на улиците "Княз Николаевич“ и "Райко Блъсков“ в морския град.

През Бай-Тошово време дъвките с картинки с коли ги имаше по стрелбищата. Надали има пораснало момче, което да не си спомня, как е пестяло, за да си купи поредната дъвка, как е бързало да я отвори, за да види каква картинка му се е паднала. А колко игри имаше по размяната на картинките, дори и сегашните деца не могат да си представят!

В интерес на истината има и българско производство продукт, чийто цена почти не се е променила, въпреки икономическите процеси и всякакви сътресения, от времето на социализма до днес. Това е кибрита, който тогава е струвал 4 стотинки, а сега е 10, а някъде се продава и за 15 или 20 стотинки.