Във връзка с усложнената грипна обстановка областният управител на област Пловдив Ангел Стоев свика днес Областния оперативен щаб, предаде репортер на Агенция "Фокус". От 15,00 часа във фоайето на областна администрация се провежда брифинг, на който се дава информация за предприетите превантивни мерки.

Не се налага обаче пускане на учениците от Пловдив и областта в грипна ваканция!", обясниха от РЗИ.

РЗИ Пловдив апелира обществеността за спазване на стандартните неспецифични мерки - добра лична и обществена хигиена, спазване на физическа дистанция, ограничаване на колективните дейности, използване на маски и други защитни средства, прилагане на респираторен етикет при кихане и кашляне и употреба на дезинфектанти.

По-рано пред журналисти в София главният държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев също каза, че вероятно в Пловдив ще се обяви епидемична обстановка, но засега учениците ще продължат да учат, тъй като процентът на отсъстващите е между 10 и 14%.

Възможно е обаче да се вземе и решение за прекъсване по някое време, тъй като нещата се развиват много бързо. Всички решения ги вземат щабовете по места.