Няколко пожара са гасили през последното денонощие пожарникарите в Шумен и областта, съобщиха от ОДМВР. Вчера в 17:04 часа в РДПБЗН Шумен е получен сигнал, че във фургон в землището на квартал Дивдядово на град Шумен е възникнал пожар. Унищожен е фургона. На място е изпратен екип на РСПБЗН Шумен. След намесата на огнеборците пожарът е локализиран и потушен. За гасенето му са използвани 2000 литра вода.

Отново в четвъртък в 19:21 часа в РДПБЗН Шумен е получен сигнал, че горят сухи треви и храсти в землището на квартал Дивдядово на град Шумен. На място е изпратен екип на РСПБЗН Шумен. След намесата на огнеборците пожарът е локализиран и потушен. За гасенето му са използвани 1000 литра вода.

Вчера в 13:22 часа в РДПБЗН Шумен е получен сигнал, че в лек автомобил "Мерцедес“ на автомагистрала "Хемус“ е възникнал пожар Унищожен е лекия автомобил. На място е изпратен екип на РСПБЗН Нови пазар. След намесата на огнеборците пожарът е локализиран и потушен. За гасенето му са използвани 3000 литра вода. Най-вероятната причина за възникването му е техническа неизправност в катализатор.

На 18.08.2022 г. в 21:01 часа в РДПБЗН Шумен е получен сигнал, че горят сухи треви и храсти в село Църквица. На място е изпратен екип на РСПБЗН Каолиново. След намесата на огнеборците пожарът е локализиран и потушен. За гасенето му са използвани 500 литра вода.