Няколко кражби, извършени в Свищовско и Еленско, разкриха местни полицаи. От Областна дирекция на МВР – Велико Търново уточняват за "Фокус“, че сигнал за случаите в Свищовско са за ограбени къщи в село Козловец и обран мъж от Свищов.

На 12 декември в полицейското управление е получен сигнал за кражба на пари от жилище на самотноживеещ в село Козловец. От проведените действия по разследването е установено, че извършители на деянието са две малолетни момичета от същото село. От проведените допълнителни разследващи действия е изяснено, че едното от момичетата е извършило кражба на пари и от друго жилище в Козловец.  И в двата случая инкриминираните суми са възстановени на собствениците. Материалите ще бъдат докладвани в прокуратурата. Установен е и извършителят на джебчийска кражба. Вчера съдействие в полицията е потърсил мъж, който обяснил, че докато пазарувал в голям търговски обект в крайдунавския град е бил откраднат портфейла му, с намиращи се в него лични документи. От проведените незабавни действия по разследването е установено, че извършител на деянието е 75-годишна местна жителка. Инкриминираните вещи са върнати на собственика. Материалите по случая ще бъдат докладвани в прокуратурата. 

Служители на РУ – Елена разкриха кражба на мъжка чанта с пари от микробус в Златарица. Деянието е извършено в понеделник. По случая е образувана преписка. От проведените до момента действия по разследването е установено, че извършител е 29-годишен местен жител, неизвестен до момента на полицията. Инкриминираната сума е възстановена на собственика. Материалите по случая ще бъдат докладвани в прокуратурата.