Три пътнотранспортни произшествия с мотоциклетисти са регистрирани през уикенда в Пазарджишка област. С повишаването на температурите се повече водачи решават да използват мотоциклети, съобщиха от полицията.

Редом със затоплянето на времето обаче честите валежи, хлъзгавата настилка, недобрата видимост, движението с несъобразена скорост и рискови маневри създават предпоставки за пътнотранспортни произшествия.

Първата катастрофа е регистрирана в събота около 11.00 ч. на пътя между Пещера и Пловдив. 28-годишен пловдивчанин с мотоциклет "Ямаха“ и 44-годишен жител на пловдивското село Ягодово с "Хонда“, движейки се един зад друг, навлезли лентата за насрещно движение. Там и двамата последователно се блъснали в движещ се насреща лек автомобил "Хонда“, управляван от 49-годишен мъж от димитровградското село Горски извор.

В резултат на това е пострадал по-сериозно по-възрастният от двамата мотористи, който е транспортиран и настанен в МБАЛ-Пазарджик с фрактура на ръката. Час по-късно станал и втория инцидент на една от улиците в Пазарджик. 50-годишен водач на мотоциклет "Хонда“ предприел изпреварване на завиващ лек автомобил "Фолксваген“, управляван от 42-годишна негова съгражданка. Последвал удар, при който мотоциклетистът е пострадал сериозно. Той е транспортиран и настанен в областната болница с различни травми, наранявания и с опасност за живота.

Сигнал за третия инцидент бил получен около 17.40 ч. в събота. 20-годишен неправоспособен водач от пазарджишкото село Хаджиево се качил на мотоциклет "Хонда“ без регистрационни табели. Зад него на возилото бил и 22-годишен негов съселянин. Движейки се по пътя между селата Говедаре и Хаджиево, мотористът загубил управление над возилото си, след което мотоциклетът с двамата мъже се озовал в крайпътен канал.

Сериозно пострадал е пътникът, който е настанен в МБАЛ-Пазарджик с опасност за живота. И при трите инцидента водачите са тествани за употреба на наркотици и алкохол и пробите им са отрицателни. Извършени са огледи, образувани са досъдебни производства.