Няколко души, сред които и 11-годишно момче са леко пострадали при сбиването между два рода в Девин. Това каза за "Фокус“ комисар Сийка Забилева от Областната дирекция на МВР – Смолян. "Свадата е тръгнала между двете фамилии и нещата бързо са ескалирали. Колегите бързо са действали и са овладели ситуацията и не се е стигнало до тежки последствия“, поясни тя. При сбиването са задържани осем души.

В момента спецакцията в Девин продължава, текат разпити. Проверени са 16 адреса и са иззети две хладни оръжия – мачете. Пишат се доста актове за административни нарушения на участниците в сбиването. Те най-често те са за нарушения на обществения ред, за хулиганство, допълни комисар Забилева.

При спецакцията се извършват проверки за всякакви незаконни действия – притежаване на вещества и предмети, които са забранени, за купуване на гласове, също, но засега не са установили други нарушения освен тези, свързани с ексцесиите от снощи, уточни комисар Забилева.

Тя отбеляза, че почти непрекъснато на територията на област Смолян се провеждат различни специализирани полицейски операции. Някои от тях са тематични, но въпреки това се проверява за всякакъв вид незаконни действия.

Нели ГЕРГЬОВСКА