Няколко катастрофи с пострадали са станали в периода 14 – 16 юни на територията на Благоевградска област, информират от Областна дирекция на МВР – Благоевград. В петък, 14 юни около 11:20 часа в района на улица "Търново“ в град Благоевград, лек автомобил с 39-годишен водач от град Благоевград е блъснал 2-годишно момче от града. Водачът на автомобила е транспортирал детето до ЦСМП- Благоевград, където е установено, че то е пострадало с разкъсно-контузна рана на горната част на лявото ходило.

В същия ден около 19:00 часа на кръстовище между улица "Симеон Радев“ и улица "Калина“ в град Благоевград лек автомобил, управляван от 70-годишен водач от град Благоевград, завивайки на дясно е блъснал със задната си част 70-годишна пешеходка от града, която е пресичала пътното платно по пешеходна пътека. Жената е пострадала с фрактура на раменната става и е настанена за лечение в МБАЛ-Благоевград без опасност за живота.

Около 20:00 часа в петък на пътя между град Якоруда и местността "Трещеник“, неправоспособен 18-годишен водач на мотоциклет, без регистрационен номер, движейки се с несъобразена с пътните условия скорост е паднал от мотоциклета и е пострадал с охлузни рани по тялото. Направените му проби с технически средства за употреба на алкохол и наркотици са отрицателни.

В събота, около 07:40 часа на пътя между град Благоевград и село Бистрица, 60-годишен водач на лек автомобил е заслепен от слънцето, в резултат на което на десен завой автомобилът е излязъл извън пътното платно, както вече "Фокус“ съобщи. С фрактура на прешлен е пострадала 62-годишна пътничка в автомобила. На водача са направени проби с технически средства за употреба на алкохол и наркотични вещества, които са отрицателни.

В същия ден, около 14:05 часа в местността "Седелец“, землище на село Градево, 22-годишен неправоспособен водач на мотоциклет, който е без поставен регистрационен номер е паднал от него и е пострадал с фрактура на лицеви кости.

Вчера, около 12:30 часа в района на кръстовище между улица "България“ и улица "Цар Симеон“ в град Петрич, неправоспособен 17-годишен водач на мотоциклет е паднал на пътното платно, в резултат на което е пострадал с охлузни рани на двата крака и ръката. Направената му проба с техническо средство за употреба на алкохол е отрицателна.