Живописното село Радево се оживява в навечерието на 24 май - Деня на Светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност, обявен и за празник на населеното място.

Скъпи гости посрещна то и тази година – кмета на Община Нова Загора Галя Захариева и нейния екип, председателя на Общински съвет д-р Константин Тачев, общински съветници, кметове на населени места, приятели, дошли да споделят тържеството им.

Кметът на с. Радево Росица Недялкова с лъчезарна усмивка поздрави насъбралите се на площада. "Здраве, мир, разбирателство, спокоен и щастлив живот“ пожела тя и предостави думата на кмета на Община Нова Загора Галя Захариева.

"Да сте живи и здрави, всичко друго малко по малко ще го подреждаме! Щом сме така заедно събрани на празник, така ще бъдем и в делниците, когато трябва да решаваме проблемите", с усмивка каза г-жа Захариева и поднесе цветя на кмета на селото и поздравителен адрес, в който се обръща към всички радевци:

"Празникът на словото и на родния Ви край е един добър повод да погледнем с гордост към миналото, да направим равносметка на постигнатото и с оптимизъм да продължим да градим светлото бъдеще. Посрещнете го със самочувствие и гордост и продължавайте да бъдете все така единни в любовта към родния Ви край. Звънливите си гласове в празника вляха и възпитаниците на ОШИ "Илия Аврамов" към НЧ "Д. П. Сивков – 1870" гр. Нова Загора - Дария, Мария, Йоана и Християн от клас "Народно пеене" с ръководител Велина Стайкова.

Фолклорът е в кръвта на българина, той се носи с ритъма на сърцата и изписва стремежа към живот и красота. Част от вечерта бяха и приятелите на с. Радево – момичетата и момчетата от ТШ "All steps – Всички стъпки", гр. Нова Загора с ръководители Павлина и Стоян Петрови и танцьорите от Формация "Димитров" с ръководител Теодор Димитров. С пламенните си стъпки те вдигнаха настроението и поведоха хорото, на което се заловиха малки и големи, домакини и гости.