Не всеки ден започва с добра новина, но днешният е такъв. С тези думи Калин Василев разказва за каузата, която той, негови приятели и познати реализират в последния ден на 2022-а година, предаде кореспондент на "Фокус“.

Калин, неговите съмишленици от TarnovoRuns и фолклорен колектив "Плетеница“ организираха безплатна хоротека на 31 декември в парк "Дружба“. В събитието се включиха малки и големи, които се забавляваха заедно под съпровода на българска народна музика с часове. Освен това те успяха да направят и голямо добро – събраха общо 615 лева, които бяха дарени на семейството на малката Ани Паздеркова, която страда от детска церебрална парализа. Детето беше и специален гост на проявата. Заболяването на Ани се характеризира с това, че засяга централната и периферна нервна система. В следствие на това тя трудно контролира движенията на крайниците си. Ани е на 6 години и половина, но все още не може да ходи. Всичко това може да се промени, ако тя продължи скъпоструващото си лечение в Турция, за което са нужни около 60 000 лева.

Благороден жест към Ани отправиха и деца от ОУ "Бачо Киро“, които организираха благотворителен базар за нея. Каузата подкрепиха и младежите от Градски ученически парламент, които събраха пари за момиченцето на Коледния базар във Велико Търново.

Всеки, който иска да помогне, може да прочете повече на Фейсбук страницата "Помощ за Ани“. Можете да дарите както по сметка, така и чрез смс.

Луиза ТРАНЧЕВА