Ще се проведе официалното откриване на велотрасе "Витошко лале“, намиращо се в непосредствена близост до едноименната ски писта, съобщиха организаторите на събитието.

След дългогодишни усилия на екипа на СК "Райдърс Юнайтед“ за обособяването му, клуба вече е официален осиновител на стара, забравена в гората пътека и след усърдна работа подпомогната от Витоша ски - велотрасето вече е факт.

Запалените планински колоездачи ще могат да покарат по него още този петък, когато благодарение на "Витоша ски“, ще могат да се възползват и от безплатно ползване на лифт "Витошко лале 1“, който ще бъде оборудван със специални куки за по-лесното и удобно превозване на велосипедите до върха.

Трасето е с високо ниво на трудност и е предназначено за по-напредналите колоездачи, като идеята е то да бъде подходящо, както за тренировка, така и за провеждането на състезания на национално и международно ниво.

Първите спускания на откриването ще бъдат направени не от кого да е, а от Световната и Европейска Шампионка по спускане и лице на фондация София Европейска Столица на Спорта – Изабела Янкова и от дългогодишния шампион по спускане на България – Стивиан Гатев.

През целия ден на откриването, на място покрай трасето ще бъде и един от най-изявените фотографи във вело средите – Иван Зарков, който ще се постарае всички присъстващи на място освен хубавите емоции да получат и хубава снимка от откриването.

От този петък до средата на ноември, лифт "Витошко лале“ ще работи с колоездачи и туристи всеки уикенд, като ще се предлагат и специални "МТБ карти“ – повече информация можете да откриете на www.vitoshaski.com