Столичният общински съвет прие предложение, което дава още една възможност децата и младежите на София да спортуват и да водят активен начин на живот. Докладът е за учредяване на безвъзмездно и срочно право на строеж за срок от 20 години върху недвижим спортен имот – публична общинска собственост, с площ от 18 355 кв.м. в район "Младост“, м. "Горубляне“, съобщиха от пресцентъра на СОС.

След проведен конкурс е избран Футболен клуб "Българска асоциация мини футбол“. Инвеститорът се задължава да построи спортен комплекс със застроена площ 7 776 кв.м. Задължава се да осигури безвъзмездно предоставяне на обекта за ползване от ученици от района, включително за провеждане на ученически игри и състезания за 10 часа седмично в часовия диапазон от 09:00 до 20:00 часа.

Също така безвъзмездно да предоставя обекта за използването му от граждани на Столична община –  отново 10 часа в седмицата в часовия диапазон от 07:00 до 21:00 часа. В продължение на социалните ни политики, безплатно ще могат да се организират събития за деца и младежи в неравностойно положение за 2 часа в месеца в часовия диапазон от 07:00 до 21:00 часа.

“Това е четвъртият спортен обект, който ще бъде реализиран в партньорство със спортни клубове и федерации, благодарение на идеите, които заложихме в новата Наредба за управление и разпореждане с общински спортни обекти. Имаме намерение да обновим и изградим в най-скоро време още две места за практикуване на различни активности. Винаги мислим и се грижим за децата, младежите и хората в неравностойно положение. Успех на Асоциацията по мини футбол!", коментира председателят на Столичния общински съвет Георги Георгиев.