Ново служебно оръжие и лек автомобил връчи зам.- министър Емил Ганчев на ОДМВР – Кюстендил, съобщиха от пресцентъра на дирекцията. На кратка церемония в ОДМВР заместник-министърът на вътрешните работи Емил Ганчев връчи 15 нови пистолета "Валтер“ на служители от ОДМВР и Районните управления в областта.  А на служителите от Полицейския участък в Сапарева баня бе предоставен и  лек  автомобил с висока проходимост.

В обръщението си към служителите зам. министър Ганчев подчерта, че водещ приоритет на МВР е осигуряването на необходимото оборудване на служителите и поделенията, за да се гарантира тяхната сигурност и пожела здраве и професионални успехи. "Носете с чест и отговорност новото оръжие и както и досега вършете работата си с желание . Не забравяйте, че наш дълг е да пазим живота и здравето на хората“

Старши комисар Тодор Петров благодари за придобивките, благодари на колегите си за отговорното и професионално изпълнение на задълженията им, подчерта, че усилията дават резултати и заслужават подкрепа. По-късно служителите на ПУ Сапарева баня посрещнаха заместник-министъра и директора на ОДМВР – ст. комисар Тодор Петров връчи на началника на участъка Иван Димитров ключовете от лекия автомобил с висока проходимост с увереност, че ще ги улесни в работата им, а това ще се отрази и на резултатите. "Бъдете здрави, успешни и удовлетворени от работата в полза на хората“, пожела той.