Спортната комисия към Столичния общински съвет одобри предложение на председателя й Татяна Георгиева и районния кмет Димитър Димов за предоставяне за безвъзмездно ползване на спортен терен – открит обект за спортни дейности, находящ се в кв. "Требич“. То предвижда цялостно модернизиране на стадиона с площ от 47 дка в публично-частно партньорство между "ЦСКА 1948“ ЕАД и Столичната община. Инвестициите от страна на ФК ЦСКА 1948 ЕАД ще са в размер на 2 600 000 лв., съобщиха от СОС.

Проектът включва изграждане на 3 спортни игрища за  футбол – две от тях ще са озеленени с естествена трева и са с размери 72 м./110 м. (обща площ 15 840 кв. м.),  и едно игрище с изкуствена трева с размер 72 м./110 м. (с площ 7 920 кв.м.), мобилни трибуни със 72 седящи места, две нови съблекални и  осветление. Инвеститорът ще изгради спортните игрища с най-висок клас естествена тревна настилка от специално селектирани сортове трева и доставени от сертифицирани от FIFA производители. Предвижда се изграждане на автоматиризана поливна система, с минимален разход на вода и електроенергия, както и отводнителна (дренажна) инсталация.  Инвеститорът ще облагороди и озелени тревната площ и около спортното съоръжение, съгласно предложението в доклада.

Местната общественост в кв. Требич ще има свободен достъп до спортния обект по 24 часа седмично по предварително изготвен график. Инвеститорът се ангажира да подпомага местния клуб със спортна екипировка, ежемесечни консултации на детско-юношеската школа, както и да бъде домакин на бъдещи  спортни празници, състезания и турнири в кв. Требич.

Срокът за безвъзмездно предоставяне на спортния обект в полза на ФК "ЦСКА 1948“ ЕАД е 10 години, като същият не може да бъде използван за други дейности или преотдаван на трети лица.