Новият съдия в Окръжен съд – Бургас, Радослава Маждракова, се включи като лектор в Образователната програма "Съдебната власт – информиран избор и гражданско доверие. Отворени съдилища и прокуратури". Окръжният магистрат гостува на учениците от профил "Съдебна администрация" в Средно училище "Йордан Йовков", като изнесе открит урок представяйки Закона за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните лица.

Темата за наказателната отговорност на малолетните и непълнолетните граждани, каквито са осмокласниците в тази паралелка, предизвика дискусия. Съдията разказа за казус в своята практика, в който отлични ученици, повлияни от сюжета на филм нарушават закона, като прилагат филмовия сценарий в действие. Интерес за децата предизвика въпроса за възпитателните дела при проява на незаконни действия от страна на непълнолетните, както и мерките, които съдът прилага при този вид деяния.

Съдия Радослава Маждракова е част от екипа на Наказателна колегия на Окръжен съд – Бургас, от началото на 2023 г. Тя изпълнява длъжността Административен ръководител – председател на Районен съд – Казанлък до идването си в Бургас. Съдия Маждракова има 24 години юридически стаж.