Кметът на "Тракия" Георги Гатев постави на дискусия важните инфраструктурни обекти на района, които ще се приоритет в неговата програма. Той участва в среща с кмета Костадин Димитров, областния управител Илия Зюмбилев, районните кметове, Камарата на инженерите в инвестиционното проектиране, представители на строителния бранш и "Тракия икономическа зона".

Дискусията е първата в страната от поредица разговори, организирани от Камарата на строителите в България. Георги Гатев постави акценти на въпросите, които вълнуват и касаят всички жители на район "Тракия" в дългосрочен план.

Сред тях са завършен и преасфалтиран бул. "Цар Симеон" от бул. "Асеновградско шосе" до бул. "Цариградско шосе", с което да се отпуши микрорайон А13 ("Скобелева майка") окончателно. Най-големият проект е свързан с нова пътна връзка между район "Южен" и район "Тракия", който да свърже бул. "Александър Стамболийски" с ул. "Цар Симеон" над жп линиите.

Друг важен проект е изграждането на многоетажен паркинг, като превантивна мярка за справяне с назряващия проблем с паркирането.

В образованието - построяване на нова детска ясла и справяне с липсата на места за децата по детските заведения, както и необходимостта от професионална гимназия на територията на район "Тракия'', в унисон с нуждата от нова модерна сграда за ОМГ "Акад. Кирил Попов".

Също така да се проучи възможността за саниране и изграждане на фотоволтаични централи на всички общински сгради и съоръжения в т.ч. ясли, градини, училища, кметство и други. Спестените средства могат да бъдат използвани за подобряване на инфраструктурата и материалната база.