Новият директор на болница "Лозенец" д-р Христо Стоянов е заварил лечебното заведение в стабилно финансово състояние. Големият проблем бил кадровият заради напускащи медици. Тогава си тръгнали няколко водещи специалисти. Това коментира той в първото си телевизионно интервю за "Събуди се".

Д-р Стоянов зае директорския пост след скандал с незаконни трансплантации, в който беше замесена болницата и отстраняването на предшественика му Любомир Спасов. "Разследването по случая тече. Надявам се в кратки срокове компетентните органи да излязат с мнение по въпроса", каза той.

В момента болница "Лозенец" работи активно и няма свободни легла, обобщи директорът ѝ. "Както 95-96% от лечебните заведения в страната, имаме известни просрочия, които се обслужват редовно. Общо задълженията на болницата са около 5 млн. лева", поясни д-р Стоянов. Когато поел поста дълговете били в същия порядък.

Директорът подчерта, че "Лозенец" е отворено лечебно заведение и всеки, който иска, може да се лекува там. "Крайно време е да се разбере, че тази структура е отворена. Използваме всякакви възможности, за да популяризираме дейността си и нашите специалисти, които не са добре известни в обществото", добави той.