Новият директор на НАП - Пловдив е Пламен Георгиев. Той е единственият класиран за третия етап от конкурса за поста, предаде репортер на Plovdiv24.bg.

В списъка, публикуван на сайта на централното управление за допуснати кандидатите за длъжност "директор на териториална дирекция на НАП" в ТД на НАП Пловдив, фигурира само името на Пламен Георгиев. Въпреки че на бланката пише: "Конкурсната комисия обявява следното класиране от първо до трето място на кандидатите", срещу второ и трето място стои надпис "няма класиран".

Пламен Георгиев бе назначен за изпълняващ длъжността директор през ноември 2023 г. на мястото на Венелин Найденов. Преди това Георгиев беше заместник-директор в Централното управление на НАП, с ресор "Контрол и събиране на държавни вземания".

Приходната агенция обяви конкурс за директор на Териториалната дирекция в Пловдив в края на януари. Шестима от всички 9 кандидати бяха допуснати до писмен изпит с разработка по управленска тематика. Според регламента, до следващия етап от конкурса - интервю, се допускат кандидатите с най-ниска оценка 4 от писмената разработка. Самото интервю се приема за издържано също при резултат 4. От обявеното класиране става ясно, че единствено Пламен Георгиев се е справил.

Минималният размер на основната заплата за този пост е 4200 лв.