Новите депутати от Кюстендил участваха в работна среща с областния управител, съобщиха от пресцентъра на Областна администрация - Кюстендил.  Първа работна среща с новоизбраните народни представители от 10 МИР - Кюстендил организира областният управител инж. Александър Пандурски. Заедно с неговия заместник Валентина Караганова се срещнаха и разговаряха с депутатите Бойко Клечков, Георги Стамов, Николай Табаков и Христо Терзийски.

Към новоизбраните народни представители инж. Александър Пандурски се обърна с думите: “Надявам се да работите заедно за каузите и проблемите на област Кюстендил. Независимо от политическите ви пристрастия, независимо от парламентарните групи, от които сте част, вие сте избрани от жителите на областта да защитавате техните интереси и да работите за развитието на нашия край. Вярвам, че такива ще бъдат вашите усилия и действия".

Инж. Пандурски бе категоричен: “В лицето на Областна администрация - Кюстендил имате коректен и добронамерен партньор."

По време на работната среща една от коментираните теми бе тази за сметосъбирането и сметоизвозването в област Кюстендил. “Ние, като Областна администрация, сме дали разрешения за строителство, утвърдили сме съответните планове и сме дали възможност това да се реализира. Последните ми разговори бяха свързани с това, че и с финансирането нещата са уредени. Да се надяваме, че ще се справим със строителството в най-кратък срок", обясни Александър Пандурски.

Темата за ВиК сектора и проблемите, свързани с него, също бяха обсъдени от четиримата народни представители, областния управител и неговия заместник.

Пандурски помоли депутатите да се запознаят в детайли с одобрената само преди дни Интегрирана териториална стратегия за развитие на Югозападния регион, която е с хоризонт до 2027 г. Този стратегически документ “отключва" финансирането в областта на регионалното развитие и затова одобрението му е от изключително значение.

Областният управител призова да се организират и проведат отново общи срещи с кметовете на деветте общини и народните представители, за да се чуят и обсъдят проблемите и казусите по места. “Където е възможно, да се обединят отново усилия и да търсим заедно решения", призова Пандурски.