Започна подмяна на телата за афиши в Добрич, като ще бъдат запазени старите им локации, съобщават от общината, предаде репортер на Радио "Фокус" - Добрич. Вече са поставени две колони за обяви на кръстовището на ул. "Независимост" и ул. "Любен Каравелов".  Предстои поетапно монтиране и на другите 6 афишарки. Местата са съобразени с интензивността на поставяне на рекламни плакати, афиши и обяви.

Старите тела за афиши в добруджанския град са амортизирани и без естетически вид. В резултат на дългогодишна експлоатация част от колоните за обяви са с корозирала основа и деформации по основното тяло и "шапката“, загрозяват градската среда и са предпоставка за евентуални инциденти.

Обновяването на тези рекламни тела е в изпълнение на ангажимента на Община Добрич за осигуряване на оптимални условия за оповестяване на събития и мероприятия от културния календар на града, както и за осигуряване и определяне на местата на територията на Община град Добрич за поставяне на агитационни материали по време на предизборни кампании. Новите колони за обяви са по-големи от предишните и могат да събират до 18 плаката със стандартен размер 70х50 см.

Местата с тела за афиши са:

1. Пред Дом-паметник "Йордан Йовков“ (ул. "Ген. Гурко" ) –  1 брой  

2. Пред бившето кино "Родина“ (ул. "Независимост") – 1 брой 

3. Пред бившето кино "Добрич“ (ул. "Любен Каравелов" и ул. "Независимост" – 2 броя 

4. Кръстовището на бул. "Добруджа" и бул. "25 септември" (до Райфайзенбанк) – 1 брой 

5. ЖК "Дружба" 1 (пред  КАТ) – 1 брой 

6. До Драматичен театър "Йордан Йовков“ – 2 броя  

Община Добрич се обръща с призив към гражданите да използват колонните афишарки за рекламни плакати, афиши и обяви, а не както е била досегашната практика обяви, плакати, некролози и други вид съобщения да се поставят на дървета, фасади на сгради и други нерегламентирани места. Апелът към гражданите е: "Нека запазим природата чиста!".

Жулиета НИКОЛОВА