Около 50 грама марихуана иззеха от дома на дрогиран шофьор в търновското село Никюп. Това съобщават за Агенция "Фокус“ от Областна дирекция на МВР – Велико Търново. От там уточняват, че вчера следобед в село Самоводене е извършена проверка на лек автомобил "БМВ“, управляван от 43-годишен немски гражданин, живущ в село Никюп. При тест за употреба на наркотични вещества, апаратът е отчел положителна реакция на канабис. Шофьорът е дал кръвна проба за химичен анализ. При последвала проверка в дома му е намерена и иззета растителна маса, с тегло около 50 грама, която при полеви наркотест е реагирала на канабис. По случая е образувано досъдебно производство.

Друг водач, употребил алкохол, заловиха служители на Пътна полиция.Вчера в 06,15 часа в областния град е извършена проверка на лек автомобил "Пежо“, управляван от 53-годишен местен жител. При проверка на водача за употреба на алкохол, апаратът е отчел 1,33 промила. Той е дал кръвна проба за химичен анализ. По случая е образувана преписка.

През денонощието полицейските патрули в област Велико Търново са проверили общо 494 граждани, от които 98 за употреба на алкохол и 298 автомобила, от тях 55 товарни. Заснети са 14 видеоклипа за скорост. Съставени са 26 акта и са наложени 142 глоби по фиш.