Министърът на вътрешните работи Калин Стоянов връща на работа началника на  Шесто районно управление в Пловдив Николай Кирков, който беше преместен в полицейското управление в с. Труд на 4 юни 2021 година. Това съобщи за "Фокус" зам.- директорът на ОДМВР - Пловдив Радослав Начев.

Преди да оглави районното в "Източен“, Кирков беше директор на Областната дирекция на полицията в Стара Загора, а преди това дълго време оглавяваше Криминална полиция в Пловдив.

Николай Кирков беше преместен от министър Бойко Рашков заради "служебна необходимост“. Въпреки решението на съда, който отмени заповедите за преместването на Кирков, на практика той не бе възстановен на предишната му работа и по времето на двамата предходни министри. 

Сега вече Николай Кирков се връща на мястото си като началник на Шесто РУ. 

Димитър Събчев, който е началникът на РУ Раковски, също е възстановен на работа. Той бе отстранен от длъжност със заповед на служебния министър Иван Демерджиев във връзка с провеждащо се дисциплинарно производство. След изтичане на срока на отстраняване, новият министър Калин Стоянов го връща на работа. 

Събчев оспори в съда и заповедта, с която е бил командирован на турската граница, която е издадена от предишния директор на ОДМВР в Пловдив Димитър Балев.

В мотивите си съдебният състав твърди, че липсата на мотивировка говори за "превратно упражняване на власт“.