Промени по административната програма "Календар на културните събития“ на Община Велико Търново, която разпределя средствата по програма "Култура“ ще разглежда Великотърновски общински съвет, предаде репортер на "Фокус“. Те са внесени от общинската администрация.

Предложението предвижда внесените за финансиране проекти да се разглеждат в две сесии, както следва: зимна – обявена в предходната година за събития през цялата следваща година и лятна – обявена в текущата година за събития в периода май – декември.

Поканата за участие ще се обявява в сайта на Община Велико Търново не по-късно от 15 декември в предходната година за зимната сесия и не по-късно от 15 април в текущата година за лятната сесия. Срокът за приемане на проекти ще е не по-малко от един месец, считано от датата на публикуване на поканата за участие на сайта на Община Велико Търново.

Всеки кандидат по програма "Култура“ ще може да участва с по един проект на всяка сесия в текущата година и само веднъж в текущата година с един и същ проект. Резултатите от проведената сесия за участие в Програма "Култура“ ще се оповестяват в срок до 15 работни дни, считано от крайната дата за подаване на проектите и ще се публикуват в сайта на Община Велико Търново.

Одобрените проекти се съфинансират: на зимна сесия – до 80% от средствата, заложени в бюджета на Програмата за следващата година; на лятна сесия – останалите неразпределени средства се разпределят по програмата за текущата година.

Предстои промените да бъдат гласувани на следващата сесия на Великотърновски общински съвет – на 24 ноември /четвъртък/.