Пловдивските полицаи получиха нови пистолети "Валтер“ и електропреносими пистолети "Тейзър“ като част от взетите от ръководството на МВР мерки за подновяване на оръжейната система и оборудване на служителите с по-нови късоцевни оръжия. Главният секретар на МВР главен комисар Петър Тодоров лично връчи оръжието на официална церемония в сектор "Специализирани полицейски сили" в Пловдив в присъствието на директора на ОДМВР старши комисар Васил Костадинов и началника на сектор "Охранителна полиция" комисар Костадин Костов, предаде репортер на "Фокус".

Главният секретар сподели, че за него е огромно удоволствие да раздаде по-добро въоръжение и помощни средства на полицаите, за което години наред е мечтал. Днешната доставка е първата стъпка от обновяването на оръжейната система в пловдивската полиция. Скоро се очаква много по-голяма пратка оръжие и помощни средства за изпълнение на служебните задължения. 

"Пожелавам ви да имате възможност да бъдете добре въоръжени, добре снаряжени, с добро оборудване и ви заявявам, че усилията на професионалното и политическото ръководство са насочени в тази посока - да дадем на личния състав това, което заслужава - по-добро оборудване, по-добри автомобили, за да имаме възможност колегите с по-голямо самочувствие и по-уверено да изпълняват задълженията си" - каза главен комисар Тодоров.

Тейзърите са помощни средства, с които се гарантира живота и здравето на гражданите и на полицейските служители. Всички районни управления от структурата на ОДМВР - Пловдив получиха по два броя електропреносими пистолети "Тейзър“, а сектор "Специализирани полицейски сили" - 4 броя. Те са предназначени за използване при събития с участието на агресивни лица. Използването им ще стане след съответното обучение. 

Новите пистолети "Валтер“ са предназначени само за служителите от СПС. При следващото зареждане ще има и за районните управления, уточни главният секретар. 

"Пожелавам ви здраве, успех и се пазете. Това, което в хода на обучителния процес вашите командири и началници ви учат  го  изпълнявайте на 100%, защото само по този начин, добре обучени и със самочувствие как да действате при критични ситуации, ще се връщате живи и здрави при вашите роднини. Успех, колеги!" - обърна се към служителите гл. комисар Петър Тодоров.