В момента Окръжен съд Пловдив гледа мерките за малтретирането на 5-годишното дете, предаде репортер на Plovdiv24.bg. Адвокатът на задържания Петър Чернев - Константин Давчев поиска да се приемат всички доказателства по делото, без ксерокопия от чат разговори.

А ето какво каза от своя страна прокурор Паскалев:

"Има 3 обвинения спрямо Петър. Представените разпечатки са нищожна част от всички, с тях може да се повдигнат и други обвинения по други престъпления - открити наркотични вещества - вид и количество.

Престъпления - закани към други лица. Това свидетелства за определен типаж. Крещял в лицето на жените, с които е съжителствал и децата им, използвал нецензурни думи включително и спрямо собственото му дете. Бившата му съпруга и настоящата казват, че употребява марихуана и амфетамин, има 2 отделни присъди, сега са намерени и два вида наркотици.

Това дело е като "Кутията на Пандора" - когато и да бръкнеш в него, ще излязат нови престъпления. Относно майката Стела Алексиева - проявила е особена жестокост към малкия Адриян, причиняване на телесна повреда - експертиза ще прецени дали е лека, или тежка, но и при двете се полага лишаване на свобода.

Физичен и химичен начин на телесната повреда, за която всеки от двамата твърди, че е причинена от другия. Ново обвинение е повдигнато по член 137 - за това, че майката не е предприела нищо, за да предотврати случващото се с детето й, с което поставя живота му в опасност. Брутално поведение към детето, системно бито е.  

Близките на Алексиева са безкрайно разочаровани от нея, те са подали сигнала. Не съм убеден, че тези роднини ще й осигурят подслон. Живяла дълги години в чужбина. Ако се предоставят правата на бащата, тя може да изтъкне благовидния предлог, че иска да е близо до детето си. Идването на детето в България е чрез женски хитрини и бащата е подписал декларация, въпреки че в Германия е започнал процес за интеграция.