По досъдебно производство на Районна прокуратура-Пловдив за отправени неверни сигнали за поставено взривно устройство в Професионалната гимназия по транспорт и строителни технологии "Гоце Делчев“ в Пловдив, са събрани доказателства за съпричастността на още две лица – непълнолетни момчета.

Сигналът е бил подаден на 30.03.2023 г. чрез обаждане на тел. 112 от улична телефонна кабинка в Пловдив. При извършената проверка не е било открито взривно устройство в сградата на училището. 

По досъдебното производство са проведени множество следствени действия, които продължават и в момента. На 1 април 2023 г. като обвиняем е бил привлечен 23-годишен мъж и е бил задържан за срок до 72 часа.

В хода на разследването са събрани допълнителни доказателства, сочещи на участие в извършването на процесното деяние на още две лица – непълнолетни момчета, които са били позиционирани в самата телефонна кабина и в близост до нея, като предстои да се установи кой измежду лицата какви заплахи е отправял.

Поради събраните нови доказателства относно установена съпричастност и на други лица в деянието и фактът, че задържаният Б.Т. е с чисто съдебно минало, спрямо него е взета мярка за неотклонение "подписка“. Действията по разследването продължават.