Центърът на Караманово постоянно променя визията си и става по-привлекателно не само за местното население, но и за гостите. В навечерието на Деня на Земята – 22 април, се оформиха нови цветни градини. Идеята за обновяване на центъра на населеното място се породи съвместно между местното читалище и кметството. И както обикновено става в народните приказки – речено-сторено. От лицензиран разсадник беше закупен посадъчният материал. В засаждането на цветята освен служители на кметството се включиха деца от детската градина и местното училище.

Акцията по зацветяването продължи два дни. Нови цветни площи бяха оформени пред паметника на героя-граничар Асен Илиев и по главната улица. В различни композиционни решения бяха посадени 25 различни видове рози и 30 сандъчета с цъфтящи цветя. Особено ентусиазирани за обновяване на родното си място се оказаха децата. Те поеха ангажимент да се грижат за растенията и редовно да ги поливат.

"Кампанията по промяна на визията на Караманово ще продължи и през следващите дни. Ще се закупят още цветя и ще се оформят нови площи в центъра и по главната улица. Местните жители приемат много радушно промяната. Центърът на селото ще придобие нов облик“, сподели секретарят на читалищното настоятелство Петя Герасимова.

В близките дни предстои да се реализира още една интересна инициатива – в пространството пред читалището ще се появят писани каруци, които ще се превърнат в истинска атракция и предпочитано място за отдих.