Община Добрич стартира и успешно предоставя новата социална услуга "Асистентска подкрепа" на 47 лица. Това е посочено в публичния отчет на кметския екип за последните три години на управление, предаде репортер на Агенция "Фокус". Социалната услуга подкрепя лица без увреждания, в надтрудоспособна възраст в невъзможност за самообслужване, както и лица и деца с трайни увреждания.

Всяка година по различни проекти през есенно-зимния период над 100 души получават топъл обяд. Изключително широк е спектърът на предоставяните социални услуги. Той се допълва от Приюта за бездомни лица, който дава подслон на 15 души, изпаднали в крайна нужда. Чрез Наблюдаваното жилище се подкрепят шестима младежи на възраст между 18 и 21 години. Общината работи със 701 асистенти по Механизма за лична помощ. Той обхваща близо 700 деца и лица с увреждания като осигурява по-пълноценен социален живот за тях. Във всички социални услуги материалната база е обновена.

Общината развива активно успешни партньорства в сферата на социалните дейности с фондации, БЧК и частни фирми. Подробности за всички постигнати резултати в сферата на здравеопазването, образованието и културата са представени в отчета на Дирекция "Хуманитарни дейности" на сайта на общината.

Жулиета НИКОЛОВА