Областният управител проф. Мария Нейкова предоставя за безвъзмездно ползване имот държавна собственост на община Созопол за задоволяване на обществени потребности на жителите от с. Равадиново. На терена от 2890 кв.м. ще се изгради нова сграда за широко обществено ползване и облагородяване на центъра около храм "Св. Иван Рилски“.

"Село Равадиново има нужда от изграждане на сграда, която да осигури пространства за читалищни дейности и Клуб на пенсионера. Тази тема постави пред мен председателят на Общински съвет-Созопол Георги Пинелов преди месец, като предложих възможността сградата да бъде построена върху терен държавна собственост“, заяви проф. Нейкова. "Имотът е разположен точно до красивата местна църква. Пространството дава възможност местната администрация да реализира допълнително облагородяване и детска площадка“, допълни още областният управител.

Част от сградата ще се ползва от местния Клуб на пенсионера и инвалида. До този момент клубът е ползвал част от първия етаж в училищната сграда на селото. В друга част от бъдещата нова сграда е предвидено да се обособи голяма зала за концертни изяви и събрания. Ще се изгради и детска площадка с външен кът за отдих, като така се създават условия за ползването на имота от всички възрастови групи.