Факултетът по обществено здраве (ФОЗ) на пловдивския Медицински университет стартира магистърска програма "Фармацевтичен мениджмънт" за помощник фармацевти, съобщи председателя на съсловната организация за помощник фармацевтите Лиляна Петрова.

Тя каза: "Едно дългоочаквано, изстрадано и заслужено начало. Днес, 1.02.2023, във Факултета по обществено здраве (ФОЗ) на Медицинския университет Пловдив стартира обучението за магистърска програма "Фармацевтичен мениджмънт" за помощник фармацевти.

Още пазя протоколите на работната група в МЗ от 2014 г. когато това мое предложение иронично беше квалифицирано от членове на групата като "екзотичното предложение на Петрова".

Днес е факт.

"Екзотично" за някого през 2014, други днес го определят за грешка, ненужно и излишен разход на средства и време.

Но всички прогресивни и съвременни хора оценяват положителното значението на знанието и подкрепят шанса за кариерно развитие (дори и на помощник-фармацевтите).

Респект към всички от ФОЗ, които дадоха своя принос за акредитацията на програмата! Не им беше леко и на тях. Никак.

Щастлива съм, че времето потвърди моето убеждение, че всеки трябва на има шанс за повече знания и професионално развитие.

Вярвам, че не е грешка да се развиваш,да търсиш признание и реализация. Не е грешка да се стремиш да знаеш и да си полезен на хората.

Вярвам, че и другите наши професионални стремежи ще имат съдбата на това "екзотично" предложение.

Успех, колеги! На Вас, на преподавателите във ФОЗ. Вървете напред, обогатявайте знанията си, там е бъдещето!".