Нова горичка украси брега на язовир "Йовковци“ в Деня на водата – 22 март, предаде кореспондент на "Фокус“. Инициативата е на "Български ВиК холдинг“, а на местно ниво се реализира от ВиК "Йовковци“ и Горското стопанство на старата столица. 100-те фиданки, осигурени от местните горски, са засадени на брега на язовир Йовковци в т. нар. Велчовски ръкав. В акцията се включиха десетки служители от двете предприятия, като хубавото време им помогна да действат и с добро настроение. 

"Всяко засадено дръвче е важно. Всяко едно от тях задържа повече вода в почвата и помага. Виждате климатичните промени на къде ни водят. За цялата планета е ясно, че валежите от вода намаляват, ние също не сме защитени от това. Така, че всяко едно засадено дръвче – то допринася повече вода. Този ресурс намалява осезателно и ние с нашите действия смятаме, че ще можем да помогнем – да създадем една малко по-зелена природа“, коментира инж. Илиян Илиев, управител на ВиК "Йовковци“.

На днешния 22 март във водоснабдителното дружество е обявен и Ден на отворените врати.

"През тази седмица се срещнахме с ръководството на Строителния техникум във Велико Търново, както и с част от учениците. Разбрахме се с децата, които искат да продължат развитието си във ВиК секторът да дойдат на стаж, да могат да бъдат обучени тук на място, тези, които искат да приключат до средно ниво. Да бъдат техници при нас и т.н.“, допълва Илиев, като е категоричен, че вратите на ВиК "Йовковци“ винаги са отворени за всеки, който проявява интерес.