Нова еко услуга предлага Община Генерал Тошево - каналопочистваща машина вече работи в услуга на жителите на добруджанската община, предаде репортер на Агенция "Фокус". Приемат се заявки за извършване на услуга с новозакупената машина за събирателни шахти и септични ями на домакинства.

Услугите се извършват според строго изграден график, следващ реда на подаване на исканията. Те се депозират писмено в Информационния център на общинската администрация, в отдел "Териториално устройство, строителство, инвестиционна дейност и екология“. В своето искане всеки трябва да представи три имена, точен адрес (улица и населено място), телефонен номер и по възможност да упомене приблизителния обем на септичната яма, която ще бъде почистена. 

Следващата стъпка е служител да се свърже с подалия искането за допълнителна информация и уговаряне на ден и час за извършване на услугата.

Според Наредбата за местни такси и цени на услугите на Община Генерал Тошево, цената ще бъде за 1 час за всички населени места на територията на община Генерал Тошево – 56.00 лева и за 1 км извън град Генерал Тошево – 1.20 лева.     

Жулиета НИКОЛОВА