Нова детска площадка откриват в двора на МОБАЛ "Д-р Стефан Черкезов“ във Велико Търново. Съоръжението за забавление на малчуганите е изградено благодарение на дарителска акция, предаде кореспондент на "Фокус“.

Когато в началото на тази година сдружение "Промяна в поколението“ лансира кампанията "Радостта е здраве“ надеждите на всички са големи, а особено на неговата основателка – Цветомила Демиркова, родена и израснала в красивия ни град. Инициативата цели набирането на средства, необходими за изграждането на постамент за детска площадка в двора на великотърновската болница. В продължение на дълги години представители на сдружението са развивали успешно сътрудничество с Детското отделение към болницата, затова и желаят да зарадват малките му обитатели с тази нова придобивка.

Сдружението успява да подсигури нужните средства за детските съоръжения, но за да бъдат монтирани те, се изисква изграждането на бетонова основа под тях.

"Само един наш съгражданин проявява нужното благородство и точно когато всичко изглежда изгубено, великодушието и алтруизма на кмета на Община Велико Търново – Даниел Панов заедно с целия му прекрасен екип от професионалисти преобръщат хода на историята. За изключително кратко време местната администрация успява да изгради необходимата платформа и да я покрие с каучукова настилка, върху която по-късно биват поставени детските съоръжения. Така, благодарение на успешното и ползотворно сътрудничество между Община Велико Търново, управата на МОБАЛ "Д-р Стефан Черкезов“ и Сдружение "Промяна в поколението“ детската площадка в двора на болницата е вече факт, за който вярваме, че ще донесе много радост и ще озари хиляди детски личица с най-широките и истински усмивки“, разказват от организацията.

Детската площадка в двора на търновската болница е четиринадесето поред дарение в размер на 8 249,52 лв, което сдружението прави в изпълнение на своята мисия и съгласно заложените си цели.

Самата церемония по официалното пускане на съоръжението в експлоатация е насрочена за 15:00 часа на 30-ти ноември.