Нова детска градина ще зарадва жителите на район "Тракия" в края на септември, сподели кмета Костадин Димитров пред Plovdiv24.bg. Тя ще се намира зад 126 блок. Капацитетът на градина ще бъде 8 групи.

"Ние я проектирахме, когато излезе програмата на МОН за нови детски градини и училища. Община Пловдив спечели проектите. Поръчка се извърши от нея, но пък делегираха на нас обзавеждането", коментира той.

"Гоненият срок е за тази учебна година децата да влязат в нея. Строителството ще  приключи. Полагаме огромни усилия наистина да я отворим през септември."

По думите му статистиката в района показва, че около 50 деца са неприети в детска градина. Причините са неудобна локация за родителите и голямото желание към конкретна градина. За него всички градини са с еднакви условия - подновени, перфектен персонал и кът за образование. Само две предстоят да бъдат санирани.

"Откриването ще бъде с 1-2 групи и после лека по лека във времето ще започнем да преструктурираме под блоковите градини."

"Мотивирани сме да имаме нова детска градина в "Тракия", която ще бъде филиал на някоя от съществуващите, но няма да издавам коя. Имаме възможност за още градини".