Нова детска градина предстои да бъда построена във Велико Търново през 2023-а. Заведението за малчугани ще се намира в кв. "Картала“, но все още не е ясно как ще се казва, предаде кореспондент на "Фокус“. От Община Велико Търново съобщават, че първата копка ще бъде направена в началото на годината.

От местната администрация допълват, че за строителството ще се използва техническият проект на новоизградената в кв. "Зона В“ ДГ "Шареният замък“.

В края на миналата година бе извършена и промяна на Общия устройствен план на Община Велико Търново във връзка с предстоящото инвестиционно намерение и неговата реализация. Изготвен е и Подробен устройствен план и План за регулация и застрояване (ПУП-ПРЗ) на целия терен от 30 дка, на който се предвижда освен детската градина да има детски площадки, зона за спорт, паркинг и озеленяване и други.

В новата детска градина се планира да бъдат обособени пет групи или капацитетът ѝ ще е за 120 деца. В строежа ще бъдат вложени близо 3 млн. лв., отпуснати по

Програмата за изграждане, пристрояване, надстрояване и реконструкция на детски ясли, детски градини и училища 2020-2022 на МОН.

Луиза ТРАНЧЕВА