Нова численост и структура на администрацията ще гласуват в Кюстендил. Това съобщи на пресконференция Димитър Велинов, председател на Общинския съвет в града, предаде репортер на "Фокус“. Заседанието на местния парламент е насрочено за 7 декември. В дневния ред са включени 26 докладни записки. Съветниците трябва да определят състави на комисии, касаещи общинската администрация. Внесена е докладна записка за годишния план за ползване на дървесина.

"Ще приемем анализ на подкрепата за личностно развитие на децата и учениците. Трябва да бъде утвърдена новата численост и структурата на общинската администрация. Ще бъдат определени възнагражденията на съветниците, на кмета на общината и на председателя на Общинския съвет“, каза Димитър Велинов.

Внесено е и предложение за вътрешни компенсирани промени. Идеята е да бъде подобрена визията на входните точки в града, на влизане от София, Дупница и ГКПП  - "Гюешево“. Съветниците трябва да определят минималните и максималните тарифи за таксиметров превоз. Не се предвижда промяна, в сравнение с досегашните цени.