На 23 октомври, неделя, “Art Gallery Постоянна изложба на Sri Shinmoy" започна самостоятелния си живот с оригинални и висококачествени фотографии на картини на духовния учител Шри Чинмой. Те са част от колекцията на Кедар Мисани от Швейцария. Самият художник нарича картините си "Джарна Кала – Фонтан на изкуството“, защото истинското изкуство е творчески поток, който извира от сърцето.

"Когато Шри Чинмой рисува картините си, той е в досег с божественото начало в себе си. Картините му са извор на вдъхновението и радостта, които всеки един от нас изпитва, когато се докоснеш до истинското си Аз,“, подчертава организаторът на изложбата Вареня Гагова.

В Art Gallery Постоянна изложба на Sri Shinmoy са изложени 5 големи и 47 по-малки репродукции на платната. Върху тях са изобразени абстрактни картини от Всемира, видени през вътрешния поглед на твореца.

Днес най-новата галерия в "Капана“ бе открита с музика и песни на Шри Чинмой. Последователи на духовния учител огласиха малката улица "Стефан Веркович“ с хармониум и песни, посветени на Джарна Кала.

Галерията се намира на ул."Стефан Веркович“ №2. Тя ще е отворена всеки делничен ден от 10:00 до 18:30 часа и в събота от 10:00 до 14:00 часа. Входът е свободен.

В нея ще се провеждат и малки концерти и поетични вечери на предварително обявени дати.

"Всеки, който желае, може да заповяда на групова медитация всеки вторник от 19 часа от началото на ноември“, покани пловдивчани Вареня Гагова.